Aktualności


W dniu 7 czerwca 2017r. klasa 2c wybrała się na wycieczkę krajoznawczą do Ojcowa. Uczniowie zwiedzili Jaskinię Łokietka, a potem udali się na pieszą wędrówkę zielonym szlakiem po Ojcowskim Parku Narodowym, do Bramy Krakowskiej. Wycieczka był bardzo udana, pogoda dopisała. Z miłymi wrażeniami i pamiątkami z Ojcowa uczniowie wrócili do szkoły.

MIEDZYNARODOWA WYMIANA MŁODZIEŻY Z MIASTEM PARTNERSKIM EVRON WE FRANCJI
TERMIN: 27.05 – 04.06.2017
UCZESTNICY: 40 UCZNIÓW Z KLAS PIERWSZYCH I DRUGICH GIMNAZJUM W ALWERNI
PRZEDSIĘWZIĘCIE ZOSTAŁO ZREALIZOWANE POD PATRONATEM BURMISTRZA GMINY ALWERNIA PANA TOMASZA SIEMKA, KTÓRY POKRYŁ KOSZTY PRZEJAZDU AUTOKARU

Organizatorzy (Zespół Szkół nr 1 w Alwerni, Samorządowy Ośrodek Kultury w Alwerni, Stowarzyszenie Młoda Alwernia) składają w imieniu dzieci i rodziców serdeczne podziękowania wszystkim tym, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do zorganizowania "Dnia Dziecka w Alwerni". W Szczególności: Państwu Renacie i Adamowi Górnickim (pizzeria Alchemia), Panu Piotrowi Buczkowi (firma Radioton), Państwu Krystynie i Michałowi Borowskim (sklep MK Borowscy), Panu Adamowi Stefańskiemu, Państwu Ewie i Adamowi Orłowskim (firma Ekolak), Panu Krzysztofowi Kasprzykowi, Zakładom Chemicznym Alwernia S.A., Panu Andrzejowi Kupczykowi (firma Dan Cake Polonia Sp. z o.o.), Panu Grzegorzowi Szymocha i firmie Maspex, Zarządowi Gminnej Spółdzielni w Alwerni, Panu Stanisławowi Stańczykowi, Państwu Beacie i Grzegorzowi Suskim, Panu Zdzisławowi Domuratowi (firma „Mazur”), Pani Marcie Musiał, Właścicielom Centrum Ogrodniczego „Jodełka”, Pani Agacie Cybulskiej, Pani Renacie Kosowskiej (kwiaciarnia Dekoren), Właścicielom Przedsiębiorstwa „Miraż” z Brodeł, Państwu Halinie i Marcinowi Zuskim (firma Maestro), Pani Dominice Kapci, Pani Aldonie Grudzień (Centrum Urody „Dona”), Panu Krzysztofowi Nowakowskiemu, Panu Bernardowi Kusiowi, Gminie Alwernia, Radzie Miejskiej w Alwerni, Radzie Rodziców przy Zespole Szkół nr 1 w Alwerni.

MC 201706088 czerwca klasa 2a była na wycieczce w Krakowskiej Manufakturze Czekolady. Uczniowie uczestniczyli w czekoladowych warsztatach, na których poznali krótką historię czekolady. Następnie w rolach deserantów, fartuszkach i czapkach, przy pomocy niezbędnych narzędzi ręcznie wykonywali praliny i trufle.